Райна Василева от Аутентик с концерт в Амстердам

Райна Василева и  “Аутентик”, получиха  покана за участие във фестивала “България – люлка на Европейската цивилизация”,  по случай председателството на Република България на Съвета на Европейския съюз.

Райна Василева и Аунтентик с концерт в Амстердам

Фестивалът  е подкрепен от Посолството на Република България в Кралство Нидерландия и ще се проведе в рамките на 26 и 27 май тази година.

Поканата бе отправена от Елица Йорданова – основател на сдружение “Българско образование и култура” и  един от създателите на първото българско училище – “АБВ”, в Амстердам.
Концертът на етно-джаз формация Аутентик, ще се състои на 26 май, от 19:00ч, в концертната зала на българското училище – “АБВ”.

Музикантите са приготвили много нови и въздействащи композиции, които ще развълнуват сърцата на българите зад граница и ще създадат истинска фолклорна магия.

Подробности за събитието, можете да откриете от интервюто на “Аутентик”, в предаването “България сутрин”, на телевизия Bulgaria on Air, ето тук: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-03-07/mezhdu-dzhaza-i-folklora-autentik-sahranyava-traditsiite-ni

Също така и в сайта на първото българско училище в Амстердам: http://bgschoolamsterdam.nl/, фейсбук страницата на училището: https://www.facebook.com/balgarskouchilishteABV/
и официалния сайт на етно-джаз формация Аутентик: http://outhentic.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.