Райна Василева и Банда Дел Падре с концерт в рамките на GuitArt Festival Sofia 2018

Тазгодишното издание на GuitarArt Festival Sofia 2018, изненада с още по – интересна и разнообразна програма.


Фестивала се състоя в рамките на 8-10 юни. Началото бе обявано с концерт на EUROSTRINGS YOUNG STARS – Боян Дойчев (България), Антеро Пелика (Финландия), Никлас Йохансен (Дания) и завърши с концерт на българската група Banda Del Padre, с участието на певицата Райна Василева. Горещата фламенко фюжън банда зарадва многобройните си фенове, както с испанска, така и с българска народна музика. Запявайки българската народна песен “Джоре Дос”, съчетана със страстните испански ритми, Райна, моментално накара хората да избухнат в бурни аплодисменти. Атмосферата беше допълнена от неуморимите танци на присъстващите, които и за миг не изневериха на групата и не спряха да танцуват до края на първата фестивална вечер.

В програмата на фестивала бяха включени също:  Майсторски клас: „Импровизация в популярни стилове в музиката за китара” на Дамян Пейчиноски (Македония) с YOUNG STARS; Уъркшоп: „Как да свържем фестивали с туристическа оферта и корпоративно набиране на средства” – Александра Цанева; Концерт на групите: Hive Tressman, Krekhaus, Saint Electrics; Концерт на „Джипси Джаз” – Дамян Пейчиноски, Петър Койчев и Веселин Койчев и много други.

Повече за фестивала в София и за предстоящите събития в други български градове,  можете да научите от сайtа на GuitarArt Festival.