Райна Василева участник в Майсторския клас на Christiane Karam – вокален педагог в Berklee College of Music

На 12 и 13 януари в Артистична Muzarto Академия, в София, за пореден път, се състоя майсторския клас на Christiane Karam, вокален педагог в Berklee College of Music. 


Около 20 младежи, пътуващи от различни краища на България и света, присъстваха на събитието. Майсторския клас включваше упражнения за импровизация върху известния джаз стандарт “Fly me to the moon”, включваше още “circle songs”, чрез които всеки един от участниците имаше възможността да композира свое произведение, на момента, да създаде свои гласове, ритъм и да импровизира, заобиколен от талантливи музиканти и още много интересни и забавни предизвикателства, сътворени от уникаланта Christiane.
На всеки един от изпълнителите беше обърнато специално внимание и всеки получи съвет и препоръки от Christiane и останалите участници, за нещата, които е направил добре и нещата, върху които трябва да работи за в бъдеще.
“Нямам думи да опиша това, което се случи, когато Christiane ме накара да застана в центъра на кръга и трябваше да измисля гласове и ритъм, на момента. Бях толкова уплашена, толкова много мисли минаха през главата ми, нямах никаква представа, че мога да го направя, но уви, получи се истински красиво и това ме накара да повярвам, че няма нищо невъзможно, стига сам да не си поставяш граници.”, сподели Райна.
Събитието беше истински вдъхновяващо, мотивиращо, магично и определено незабравимо преживяване за всички присъстващи. Едно е сигурно – в никакъв случай няма да бъде последно.